Friday, January 6, 2012

Ayam Jantan disembelih untuk Hari Malaysia ke-48 (United Borneo Front, UBF)

Telah menjadi fakta bahawa Sabah telah menjadi sebuah negara pada 31 Ogos 1963 dan merdeka selam 15 hari sebelum bersama-sama dengan Sarawak, Singapore dan Malaya untuk membentuk satu identiti Negara yang dikenali sebagai Malaysia. Nama "Malaysia" itu sendiri telah disumbangkan oleh orang Sabah dari Kudat yang mana dalam nama tersebut mewakilkan Malaya (Malay), Sabah (Sa), Sarawak (Sa) dan Singapore (Si). 16 September 1963 merupakan hari penubuhan Malaysia yang selama ini disembunyikan dari pengetahuan orang ramai khususnya orang dari Sabah dan Sarawak yang mana pada tarikh ini, kerajaan negeri (sepatutnya NEGARA SABAH dan SARAWAK) menamakan tarikh ini sebagai tarikh Hari Tuan Yang Terutama Negeri (sepatutnya Yang Dipertua Negara Sabah @ Sarawak). 


Kepada rakyat dan bangsa Sabah yang terbuka mata akan kesedaran ini, sebarkanlah berita dan fakta ini agar sejarah ini tidak hanyut ditelan zaman yang mana UMNO-BN cuba untuk hanyutkan.... BANGKITLAH DAN JANGAN LEKA!!! JATUHKAN KERAJAAN SEKARANG SEBAB MEREKALAH YANG TELAH MEMISKINKAN SABAH!!! 

BANGKITLAH WAHAI GENERASI SABAH DAN SARAWAK!!! GENERASI PAHLAWAN YANG DITAKUTI!!! KEMBALIKAN SEMANGAT KEPAHLAWANAN KETURUNAN BANGSA KITA!!! BANGSA SABAH!!! BANGSA SARAWAK!!!

KITA ADALAH SEBUAH NEGARA SABAH DAN SARAWAK!!! BUKAN NEGERI!!!


No comments:

Post a Comment